אירועים בנווה איתן, קהילה

מימונה "ירוקה"

זאת שנה שנייה שאורי מאיר-צ'יזיק עורך חגיגת מימונה בעלת אופי "ירוק".
אורי, תזונאי והיסטוריון של אוכל ורפואה, הפך את מועדון הנעורים לשעבר לקליניקה שהיא גם מטבח וגם ספריית-מחקר.
טלי ואורי קוראים למקום – מטבח-הספרייה.
מטבח-הספרייה מארח ארוחות גורמה מיוחדות, חלקן מתמקדות באוכל בריא, חלקן במזונות מצמחי-בר, חלקן בעניין מזון מקומי וחלקן מורכבות ממנות היסטוריות
ומסורתיות. יש קבוצות שמבקשות להוסיף הרצאה באחד מתחומי המחקר וההתמחות של אורי, יש קבוצות שמגיעות לארוחה לאחר סיור ליקוט בהדרכתו ויש כאלה שפשוט רוצים ליהנות מארוחה מיוחדת באווירה אחרת.
אורי גדל במעלות ורבים מחבריו לאורך שנות ההתבגרות גדלו על המסורת המרוקאית.
בשנה שעברה החלטנו להצטרף לחגיגת המימונה ולהזמין כל דיכפין לבוא וליהנות מהאירוח שאנחנו יודעים להעניק במטבח-הספרייה.
במימונה אנחנו חוגגים את הזכות הגדולה לארח במקום שמייצג היטב את הדברים שאנחנו עושים – גם מטבח, גם ספרייה, גם בנווה איתן וגם מקום ללימוד וסדנאות.
המימונה גם מזכירה לנו ליהנות מהשפע שיש לנו, במעבר משבוע של "לחם עוני" (מצות) אל החמצת השאור, התפחת הבצק ואפיית הלחם והספינג'ים המסורתיים.
בשנה שעברה פרסמנו את המימונה ברחבי העמק ואכן הגיעו חברים רבים מכל האזור.
השנה הסתפקנו בסרן שמועתי וזכינו ליהנות מאירוע קהילתי מיוחד במינו. היה רוב מוחלט לתושבי המקום, שהגיעו עם מגשים עמוסי ירקות חתוכים, פירות טריים, אגוזים מקומיים וצמחי-בר מלוקטים. כולם בהתאמה לתזונה של אורי – שאוכל השנה אך ורק מזון מקומי (אפשר לקרוא על כך בכל יום ראשון בטור השבועי באתר Ynet – דברים שאוכלים מכאן).
נהנינו מאוד ונשמח ליהנות שוב בשנה הבאה.

כתבה מה"דף הירוק" על המימונה בנווה איתן (לחצו על התמונה כדי לקרוא)


מכתב תודה מטלי ואורי:
תודה רבה על היום.
היה לנו נעים מאוד לחגוג את המימונה בחברת חברים.
תודה לכם שהגעתם וכיבדתם אותנו בנוכחותכם.
במיוחד ריגשה אותנו ההשתדלות היתרה שהשקעתם במנות שהבאתם – שתהיינה טריות ומקומיות. אגוזים שקולפו במיוחד (תודה גיא ויפה), סלטים
מרהיבים ביופיים (תודה חניתה) וצמחים מקומיים שלוקטו ונאספו (תודה זאב),מקלות של ירקות, תמרים ואגוזים, פירות חתוכים צבעוניות טרייה,
מקסימה, מזינה ומקומית.

תודה לכולכם על ההשקעה, אין עליכם!

תודה מיוחדת לעפרה ששכללה את הכנת המופלטות לכדי אומנות, ועמדה להכין מופלטות מקמח מלא-אורגני-ומקומי לכל מי שהגיע,
תודה לזאב ולצחי שבאו מוקדם לעזור בהתקנת המקום,
תודה לללי, שלם ואייר שעזרו בהכנות,
ותודה לחניתה ולסיגלית שלא הפסיקו לרגע לפצח שקדים ולגלען תמרים.
טלי ואורי מאיר-צ'יזיק.

תמונות מהמימונה 2011

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s